דלג
noneאוכלים משפחה

הרעלת מזון - כיצד ניתן למנוע אותה?

להלן מספר טיפים שיסייעו לכם להפחית את הסיכון להרעלת מזון בבית:

הרעלת מזון (מחלה המועברת על ידי צריכת מזון) מתרחשת כאשר אנו צורכים מזון, בפרט מזון גולמי, שזוהם, בדרך כלל על ידי חיידק או נגיף כמו נורו-וירוס, קמפילובקטר, סלמונלה או אי-קולי. מזון גולמי כולל בשר, עופות, ביצים, דגים ופירות ים. לכן, עלינו לנקוט משנה זהירות בעת טיפול או הכנת אוכל ממזונות כאלה במטבח. 

כדי להפחית את הסיכון להרעלת מזון, אנחנו ממליצים לשנן את ארבעת העקרונות החשובים של היגיינת המזון: זיהום צולב, ניקוי, בישול וצינון. 

טיפים למניעת הרעלת מזון 

כדי לזכור בקלות את ארבעת העקרונות שציינו, הקפידו על ארבעת ה-Cים כשאתם עובדים במטבח: 

  1. Cleaning – נקיון: 
    .הקפדה על היגיינת ידיים טובה. זכרו לשטוף ידיים בקביעות עם מים וסבון. 
    ניקוי וחיטוי משטחים להכנת מזון: לאחר הכנת המזון (במיוחד בשר נא, דגים או ביצים), השתמשו בתרסיס חיטוי או נגבו במגבונים מחטאים את כל משטחי המטבח שהשתמשתם בהם. 
  2. Cooking – בישול יסודי: 
    בשלו בשר היטב, ווודאו שהוא מוכן לאכילה לפני ההגשה. ודאו שאוכל מחומם התחמם במלואו, והימנעו מחימום יותר מפעם אחת [1]. טמפרטורת המזון היא גורם חשוב מכיוון שטמפרטורה לא נכונה עלולה לאפשר לחיידקים כמוS. aureus  ו- B. cereus לייצר רעלנים שיגרמו לזיהומים. 
  3. Chilling – צינון: 
    צננו, כסו והכניסו לקירור אוכל מבושל תוך שעה. אם יש צורך, חלקו מנות גדולות למיכלים קטנים כדי לזרז את תהליך הצינון. פעלו על פי הנחיות האריזה לקירור מזון טרי, והקפידו לצרוך (או להשליך) מזון בהתאם לתאריך האחרון לשימוש. 
  4.  Cross-Contamination- מניעת זיהום צולב: 
    זכרו לשטוף ידיים לפני הכנת האוכל ומיד לאחר הטיפול בחומרי הגלם. כדאי גם לעבוד בנפרד עם בשר נא ועם מזון המוכן לאכילה - השתמשו תמיד בכלי בישול ובקרשי חיתוך שונים. 

שמירה על היגיינת הבית היא צעד נהדר שיסייע לכם להפחית את הסיכויים ללקות בהרעלת מזון.  

הפניות: 

https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/how-to-store-food-and-leftovers/

 

זיהומים נפוצים